Чести грешки в офроуд окачването за които да внимаваме

11.08.2021

Въпреки че всички допускат грешки, единственият момент, в който наистина искате да ги избегнете, е когато модифицирате офроуд окачването на вашия офроуд автомобил.

Окачването е една област, в която е обичайно да се правят надстройки и подобрения на офроуд превозни средства и ако нещо се обърка с тези подобрения, всякакви неща могат да се объркат.

Преди да се потопите с главата в дълбокото в някакви подобрения при офроуд окачване за джипове, разгледайте този списък с често срещани грешки, които могат да бъдат направени, за да можете да ги потърсите и да пропуснете неприятностите или добавените разходи, които често идват с него!

Не смесвайте и не съчетавайте авточасти

Може да откриете, че комплектите за окачване, произведени от различни компании, предлагат различни части, някои от които може да искате да поставите на вашия офроуд автомобил с основния комплект, който сте купили. Не го правете, особено когато става въпрос за превключване на дистанционни елементи и комплекти за изравняване. Инженерите, които проектират всички тези части, правят това с намерението целият комплект да работи съвместно като цялостна система, така че ако замените частите, ще имате проблеми. Тези части могат да работят добре или да причинят сериозен проблем, който да доведе до опасна повреда.

Не пренебрегвайте евтините оферти за части на джип

Добрите попадения са много по-ангажиращи, отколкото си мислите.

Евтините амортисьори често са ненадеждни по отношение на производителността и не могат да се регулират, така че вместо това можете да получите твърде твърдо или прекалено меко окачване. Намерете качествен набор от регулируеми амортисьори с голям диаметър, които задържат повече течност и се охлаждат по-добре или дори набор от удари. Искате нещо, което не е просто силно и ще остане хладно - вземете такива, които ви позволяват да се приспособите към нуждите на вашия офроуд автомобил за безопасно и комфортно пътуване.

Не забравяйте кормилната система и задвижващия вал на джипа

Окачването включва предимно колелата, амортисьорите, пружините и осите. Той също така включва както кормилната система, така и задвижващия вал. С повдигане от повече от 3 инча, повечето камиони изискват и някакъв вид надстройка на кормилното управление, независимо дали става дума за просто добавяне на сферична скоба за шина или цял комплект за управление. По същия начин, колкото по-високо вдигнете камиона, толкова по-вероятно е да се нуждаете от нов кардан, който да се подравнява правилно с новото окачване.

И в двата случая това е особено вярно, ако добавяте 40-инчови или по-големи гуми. Промяната на окачването отнема всичко от естественото подравняване, така че трябва да пренастроите тези части или да рискувате сериозни щети на вашия офроуд автомобил.

Вижте също: