Моделите на Apple iPhone 11 - модификации и екстри

17.06.2022

Телефона iPhone 11 Pro има страхотен OLED дисплей

Телефона iPhone 11 Pro има 5,8-инчов OLED екран, докато iPhone 11 има 6,1-инчов LCD дисплей. Когато гледате двата телефона един до друг, екранът на телефона iPhone 11 Pro изглежда по-добре, по-ярък и показва повече детайли и определено е удоволствие да гледаш видеоклипове и да редактираш снимки на него.

OLED екранът на Айфон 11 Pro поддържа HDR и има много по-висок контраст (съотношение най-ярки и най-тъмни цветове на дисплея). Телефона iPhone 11 Pro има съотношение на контраст от 2 000 000:1 в сравнение с 1400:1 на iPhone 11. На хартия това означава, че телефона iPhone 11 Pro е способен на по-тъмни нива на черното и повече наситеност на цветовете. Въпреки това, един до друг, разликите между двата екрана понякога са трудни за забелязване, а цените им могат да се различават и за да не товарите бюджета си, можете да си купите телефон iPhone втора ръка. Сами по себе си, цветовете на LCD дисплея на телефона iPhone 11 са точни и видеоклиповете изглеждат добре.

Телефонът iPhone 11 Pro Max има 6,5-инчов OLED, който има същата плътност на пикселите като iPhone 11 Pro.

Победител: Екранът на телефона iPhone 11 е добър, но този на iPhone 11 Pro е още по-добър.

iPhone 11 цена

Напукани дисплеи и водоустойчивост

  1. Тест падане от височинаПодложени на тест - и телефона iPhone 11, и телефона iPhone 11 Pro - при пускане от различни височини : След като са изпуснати от 1 метър, 2 метра и 3 метра от земята, и двата телефона iPhone оцеляват без нито една пукнатина по екраните или стъклените задни части. Единственият недостатък е леко надраскване на алуминиевата лента на телефона iPhone 11 и няколко повредени пиксела в долната част на екрана на iPhone 11 Pro.
  2. Тестване за водоустойчивостЩо се отнася до водоустойчивостта, и двата телефона iPhone са с клас IP68 като Apple твърди, че телефона iPhone 11 може да издържи на потапяне на дълбочина от 2 метра до 30 минути, а телефона iPhone 11 Pro може да оцелее на максимална дълбочина от 4 метра до 30 минути. Въпреки това, в проведените водни тестове с подводен дрон, телефоните iPhone 11 и iPhone 11 Pro оцеляват, като биват потопени за 30 минути на 12 метра.

Победител: Равенство - както телефона iPhone 11, така и телефона iPhone 11 Pro са едни от най-издръжливите телефони, които можете да закупите днес по отношение на удароустойчивост и водоустойчивост.

Вижте също: