Нарколаборатории в България

03.06.2021

София и Русе

През 2019-та година в София и Русе са разбити 2 нарколаборатории принадлежали на организирана престъпна група. През въпросната година по този случай са били издирвани 20 души и са задържани 8 дилъра от по-високите етажи.

Горна Оряховица

През октомври месец 2020-та година МВР разбива в Горна Оряховица нарколаборатория за марихуана. Модерната лаборатория е с инвестиции за милиони левове.

Въпросният цех е разположен в бивша фабрика за разфасоване на пилета. Тя е собственост на белгийски гражданин, който отдава фабриката под наем на двама мъже. Известно е, че те двамата сами са обгрижвани общо 1000 растения. Отделно МВР откриват вече изсушена трева на стойност 70 хиляди лева. В сградата има няколко помещения - едно за изсушаване на готова продукция и още няколко за отглеждане.

Стара Загора

През 2019-та година в Стара Загора биват заличени 2 нарколаборатории за производство на синтетични наркотици. В дома на един от задържаните са открити различни химически вещества и съдове с полепнали по тях остатъчни количества.

Въпросните съдове са използвани за производство на наркотици в домашни условия. Намерени са и торбички пълни с кристалообразни вещества. Впоследствие се разбира, че въпросният наркотик е метамфетамин. Няколко дена по-късно в апартамента на друг мъж са намерени голям брой бутилки с прекурсори - 140 таблетки с различни видове медикаменти и 5 топчета с канабис и опакован в пликчета метамфетамин.

Ямбол

През 2002-ра година в Ямбол е разкрита супермодерна наркооранжерия при спецакция на полицията и прокуратурата. Тя е разположена в сградата на бившата топлофикация.

Помещенията са били пригодени за отглеждане, производство и пакетиране на марихуана. В сградата са обособени жилищни помещения за общо 20 души, които имат идеална възможност да се грижат за растенията. Конфискувани и унищожени са растения за хиляди левове и също толкова вече готова стока за пазара.

Сливен

През 2018-та година в Сливен откриват 2 лаборатории - едната е в община Котел, а другата е подвижна. Компонентите за самата лаборатория се съхраняват в багажник на автомобил. При проверка на двама мъже и една жена откриват 7 грама метамфетамин и 5 грама канабис. При следваща проверка на апартамента са открити прекурсори, различни вещества, материали и предмети необходими за производството на наркотици.

От жилището са взети 7 грама метаамфетамин и 5 грама канабис. Впоследствие са намерени още ресурси и предмети в мобилната лаборатория и естествено всичко е взето и заличено.

Вижте също: