Ремонт на апартамент: основни стъпки към успеха

07.03.2023

Когато дойде време да започнете ремонт на апартамента винаги изникват много въпроси, а има и неща, за които може да не се сетите, a са много важни. В следващите редове ще видите стъпките към успеха при ремонтирането и откъде да започнете.

Предпазване на апартамента преди началото на ремонта

Първата стъпка към успешния ремонт е да опазите това, което е нужно в него, тъй като може да има къртене на баня от кърти чисти извозва София или друг град и може да се наруши цялостта на елементи от апартамента, които искате да запазите. Независимо дали става дума за освежителен, среден или основен ремонт на апартамент, със сигурност трябва да имате предвид, че ще има много мръсотия и прах навсякъде където има къртене на бетон, на баня или стени. Затова е много важно да използвате предпазни материали като платна за защита на всичко останало. Това е единствения начин почистването след ремонта на апартамента да бъде по-лесно.

Къртене на баня, бетон и стени

Ако идеята на ремонта ви е да промените кардинално като цяло разпределението на апартамента, то къртенето на баня и стени е неизбежно и сега е неговия момент. Най-добре е да се обърнете за тази задача към сигурна фирма кърти чисти извозва за цялостния процес. Къртенето акумулира голямо количество за извозване на строителни отпадъци, което е трудоемко и тежко. 

Изключително важно е да се избягва натрупването на строителни материали от къртене на баня, стени и други на едно място в апартамента, защото теглото може да повреди носещата го плоча в конструкцията на цялата сграда. Именно затова трябва да има извозване на отпадъци не накрая, а през цялото време на ремонта.

Извозване на строителните отпадъци

Извозването на строителните отпадъци вследствие на къртенето на баня, бетон и стени е ключов момент от ремонтирането на апартамента. То трябва да се извършва регулярно през ден или всеки ден, а не да се струпва на камари в жилището, тъй като това крие много големи рискове. Трябва да се наеме лицензирана фирма кърти чисти извозва, която има право да извозва строителни отпадъци и то на строго регулирани места, посочени им от общината. Оставянето на отпадъците на тротоара, върху тревни площи или паркинги е строго забранено и може да отнесете солидна глоба, затова не рискувайте. 

Изграждане на нови стени

Когато апартамента е разчистен от строителните отпадъци, които са резултат от къртенето на стени и плочки, вече можете спокойно да пристъпите към изграждането на новите стени. Добре е да наемете инженер конструктор, който да ви даде съвети за най-добрите материали за изпълнение на новите стени и дали да са от тухли, газобетон или гипскартон. 

В заключение е важно да отделите малко време, за да помислите какво да направите преди да започнете ремонта. Какво искате да постигнете? Искате ли първо да ремонтирате банята? Кухнята? Или и двете? За да бъде ремонта ви успешен винаги трябва да започвате на чисто - тоест да се заемете с извозване на отпадъците. След което, ако ще има къртене на бани, стени и плочки, да се обърнете към кърти чисти извозва София и да не се отклонявате от начертания план. Ако решите да се обърнете към определен архитект или конструктор е добре да се уверите, че говорите на един език.  

Вижте също: