Видове матраци за качествен сън

01.04.2022

Матрак с мемори пяна

Този тип матрак ви предлага най-голяма подкрепа за гърба и комфорт, тъй като очертава естествената форма на тялото и осигурява отличен въздушен поток, който помага за намаляване на изпотяването по време на сън. Матраците направени от качествена мемори пяна са с до 30% по-дълъг живот от традиционните такива.

Например матраци Нани осигуряват отлично качество на нощния сън, омекотяват гърба и гръбнака по време на сън, както и намаляват проблемите със ставите ви. На пазара има много различни видове и марки матраци, така че намирането на най-добрия матрак може да бъде трудна задача – тези съвети може да ви помогнат да намерите това, от което се нуждаете.

Преди няколко години индустрията се променяше - имаше много нови видове, стилове и марки матраци. Оттогава индустрията се е разделила на три основни категории като матраците от мемори пяна са с две основни характеристики, които ги правят привлекателни : те не са пружинни матраци като повечето други популярни матраци на пазара и се предполага, че са по-поддържащи от другите на основата на пяна матраци. Матраците с мемори пяна стават все по-популярни, тъй като те реагират добре на натиск и са удобни. Те също така осигуряват необходимото количество облекчаване на налягането, от което тялото ви се нуждае. Мемори пяната също е по-добър избор за тези, които имат болки в гърба, защото намалява стреса върху ставите и мускулите.

Качествен матрак

Мек или твърд нов матрак

Типът матрак, който ще изберете, ще зависи от вашия тип тяло и навици за сън. Например, човек, който спи по гръб, се нуждае от матрак, който е едновременно твърд и поддържащ. Изборът на подходящия матрак може да бъде труден процес, тъй като матракът трябва да е поддържащ, но и твърд. Човек, който спи по корем, се нуждае от по-мек матрак, за да избегне болки във врата или гърба. Възглавницата трябва да бъде поставена под корема за подкрепа и леглото не трябва да е твърде високо. Мекият матрак е добро решение, но също така трябва да има достатъчно твърдост, за да поддържа гръбначния стълб подравнен.

Добрият матрак е нещо, в което трябва да инвестирате без да се замисляте дали си струва, защото качественият сън е от съществено значение за вашето здраве и благополучие. Матракът е много важен за качеството на съня и е най-важната мебел в спалнята, тъй като може да подобри или влоши добрия нощен сън.

Всеки тип матрак има своите предимства като матраците с мемори пяна са популярни, защото осигуряват опора на тялото и често са по-достъпни от латексовите матраци. Латексовите матраци дават едно по-хладно усещане, защото нямат чувствителни към топлина материали в тях.

Вижте също: